Keresés a lapon:
< Előző     1   2   3   4   5   6    Következő >
A mágia működése 
Teimel - 2007-08-30 14:37:00
Ezoterika, Filozófia

A mágia röviden összefoglalva a tudatos létezés. Tudatos az, aki már megismerte és tudatában van a határainak, tisztában van vele, hogy mire képes. Ismeri a múltját, a jelenben él, céljai vannak, és azt is tudja, hogy mit kell tennie ezek eléréséhez.

1 hozzászólás van  
Tovább

Megkésett felismerés 
Aithinne - 2007-08-30 14:36:52
Versek

Kelet felé néz a szeme,
Nyugat felé húzza szíve,

Délen szelleme nyugalmat lel,
Északon teste pihenhet el,

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

A Mabinogi négy ága – első rész 
Aithinne - 2007-08-30 14:36:24
Könyvek, Mitológia, Történelem

A Mabinogi négy ágának (Pedair Canic y Mabinogi) születése arra az időre tehető, amikor a normannok fokozatosan meghódították Wales-t: 11. század vége - 12. század eleje. Szerzője feltehetőleg a dél-walesiDyfed-ben élt, és szájhagyomány útján fennmaradt mitológiai töredékeket (Triádok- Trioedd Ynys Prydain) olvasztott egybe írói fantáziájával, hogy pótolja a hiányzó, elfelejtett részeket.

2 hozzászólás van  
Tovább

Macskagyökér avagy Valeriana officinalis 
Aithinne - 2007-08-30 14:36:01
Gyógyítás, Természet, Tudomány

Közismert nyugtató, altató és görcsoldó szer, melynek alapanyaga, a valeriána a macskagyökér hatóanyagainak gyűjtőneve. Nevét kifejezetten kellemetlen szagáról kapta, ami a macskák számára messzemenően vonzó, erős izgalom vesz erőt rajtuk a növény közelében. Másik elnevezése részben a ’valere’ szóból ered, ami annyit tesz, hogy „jól érzi magát, erős egészséges”. Ezzel fejezték ki a növény kiváló gyógyító erejét.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Egy felhő tetején 
Teimel - 2007-08-30 14:36:00
Novella
Fent ültem egy felhő tetején. Szép, kövér, fehér felhő volt, ha éhes lettem volna, talán bele is harapok. Énekeltem. A szelet nehéz volt meggyőzni, hogy ugyan már, vigye el a hangom mindenkihez. Meséltem neki, hogy egyszer láttam egy tornádót, aki nála sokkal nagyobb és erősebb volt. Elmondtam neki egy titkot. Egy napon, amikor egy óriási felhő cukormázában hancúroztam, odajött egy cica. Nem tudtam mire vélni a dolgot, ki látott már felhőn cicát?!
Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Wolf’s Rain 
Aithinne - 2007-08-30 14:35:31
Fantasy, Filmek, Könyvek, Sci-fi, Sorozatok, Természet

200 évvel a történet kezdete előtt az akkori civilizáció ismeretlen okok miatt összeomlott, a két részre szakadt társadalomban az arisztokraták féltve őrizték a tudást, és a jelentősen fejlett technológiákat – melyből csak a nagy erejű gyilkos fegyvereket és hatalmas csatahajókat őrizték meg -, míg a köznép nyomorban élt és szolgálta urait.

9 hozzászólás van  
Tovább

Ji Csing (Jí King, I Ching, I Ging) 
Aithinne - 2007-08-30 14:35:09
Ezoterika, Filozófia, Könyvek, Történelem

A Változások Könyve nagyon régi, eredete a múlt homályába vész. Mai formája több mint háromezer éves, a Kr. e. 1150 körül. Kínában élt Ven király fia, Csu herceg jegyezte le. Ez a könyv azon kevesek közé tartozik, amely mérhetetlen jelentősége miatt elkerülte a Kr. e. 213-ban zajlott nagy könyvégetést. A kínai hagyomány szilárdan állítja, hogy tartalmát és a sajátos vonalas szimbólumokat, a kuákat a Kr. e. 2800 táján élt Fu-hszinek köszönhetjük.

2 hozzászólás van  
Tovább

Újra itt, avagy egy megemlékezés a jövőre 
Aithinne - 2007-08-30 14:34:46
Novella

Fiatal szemek tekintenek körül a világban, melyet szeretett és gyűlölt egyszerre, és ami mindig is idegenként tekintett vissza rá. Egy újabb sóhaj, egy újabb ordító bőgés a világ megnyugtatására. Hát, íme újra itt van, annyi idő utána, ami az ő szemében csupán pillanatnyi pihenőnek rémlik. Megnyugtató bölcső, puha, kellemes, mindenféle fájdalomtól, szenvedéstől és egyébmás emberi érzelmektől mentes. Most is bölcsőbe fog kerülni, de az már nem ugyanaz, csak gyenge másolata egy régi emléknek, ami megfakultan dereng emlékeiben.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Sárkánykönny 
Aithinne - 2007-08-30 14:34:26
Fantasy, Novella

Sárkányokkal álmodtam az éjjel…
Fenséges-gyönyörű lényekkel. Nem álmok voltak, hanem annál többek: létezők.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Angyal-Phoenix 
Aithinne - 2007-08-30 14:34:07
Novella, Sci-fi

Merő idegbetegség. Esetleg orrvérzés. Meg ami ezzel együtt járhat…
Az angyalok földre szállnak, de, hogy miért ők sem tudják. Majd egyszer csak megértik, de addig még sok időnek kell eltelnie. Rengeteg kínt s keservet kell megélniük. E nélkül nem megy.
Egy történet, egy angyalról, aki jött, látott, majd elpusztult, s poraiból újjáéledt, bár kicsit másképpen, mint ahogyan megérkezett.
A bölcs, öreg jövőbelátó megmondta, de mi mégsem hittünk szavának. De aztán beteljesült…

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

 

< Előző     1   2   3   4   5   6    Következő >

Írások száma: 58
 
Navigáció
 
Kategóriák:
Novella ( 19 )
Versek ( 14 )
 
Partnereink
Takácsandrea fotográfus
Wellness Praktikák Blog