Keresés a lapon:
< Előző     1    Következő >
Az egó kifejlődésétől az önmegvalósításig 
Teimel - 2008-03-30 13:18:17
Ezoterika, Filozófia
Embernek születtünk. Hasonlítunk egymásra, legfőképp azokban a dolgokban, amelyek alapján az embert definiáljuk. Egy bizonyos ponton túl alapvető dolgok jutnak eszünkbe az ember szó hallatán, mindenkinek ugyanaz. Olyan ez, mint egy szabályrendszer, amelyet együtt alkotunk, amelynek keretein belül mindannyian megpróbáljuk megvalósítani önmagunk. Az önmegvalósítás során kapnak szerepet a különbségek, mindig találhatunk olyan mélységet, ahol kijelenthetjük, én nem vagyok olyan, mint ő...
1 hozzászólás van  
Tovább

A rúnák jelentése és használata (II. rész) 
Sydd - 2007-09-25 13:44:09
Ezoterika, Filozófia, Művészet

...a rúnák egyes jelei egy „tartalmat” írnak le, melyek ezerarcúak, és ezért egyáltalán nem lehetséges teljes egészében szavakkal leírni őket. Minden kártyához lehet rendelni fogalmakat, amelyek próbálnak egy-egy szögletet kiragadni a teljességéből, de mindenkinek önmagának kell megértenie az egyes szimbólumokat, és a saját megértése alapján használnia őket...

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

A mágia működése 
Teimel - 2007-08-30 14:37:00
Ezoterika, Filozófia

A mágia röviden összefoglalva a tudatos létezés. Tudatos az, aki már megismerte és tudatában van a határainak, tisztában van vele, hogy mire képes. Ismeri a múltját, a jelenben él, céljai vannak, és azt is tudja, hogy mit kell tennie ezek eléréséhez.

1 hozzászólás van  
Tovább

Ji Csing (Jí King, I Ching, I Ging) 
Aithinne - 2007-08-30 14:35:09
Ezoterika, Filozófia, Könyvek, Történelem

A Változások Könyve nagyon régi, eredete a múlt homályába vész. Mai formája több mint háromezer éves, a Kr. e. 1150 körül. Kínában élt Ven király fia, Csu herceg jegyezte le. Ez a könyv azon kevesek közé tartozik, amely mérhetetlen jelentősége miatt elkerülte a Kr. e. 213-ban zajlott nagy könyvégetést. A kínai hagyomány szilárdan állítja, hogy tartalmát és a sajátos vonalas szimbólumokat, a kuákat a Kr. e. 2800 táján élt Fu-hszinek köszönhetjük.

2 hozzászólás van  
Tovább

Az Énoch - mágia 
Aithinne - 2007-08-30 14:33:47
Ezoterika, Filozófia, Könyvek

A mágia ezen újkori formáját még angyalmágiaként is emlegetik különböző iratokban. Erzsébet kori tudóst, John Dee-t szellemlények egy csoportja ismertette meg Edward Kelly alkimista látnokon keresztül, aki aprólékos pontossággal jegyzetelte le minden tanításukat.

2 hozzászólás van  
Tovább

Számok, mint jelképek 
Aithinne - 2007-08-30 14:33:26
Ezoterika, Filozófia, Tudomány

A ma világában, bármerre is tekintsen szemünk, a számok végtelen szövedékét találjuk, meghatározva az élet szinte bármely részét. Már nagyon régtől tekintenek a számokra egyfajta irányadó eszközként, amely eszköz mégis egyéni ’organizmusként’ halad létében.
Nem igazán a számok változtak az évszázadok viharai során, mint inkább a világ nézete velük szemben. A mind szélesebb körű felhasználás az ősi jelképrendszerekkel összhangban egyre több kérdést és lehetőséget vetett fel.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Aura-Soma 
Aithinne - 2007-08-30 14:33:07
Ezoterika, Gyógyítás, Természet, Tudomány

Az aura latin szó, jelentése: lehelet, illat, de aurának nevezzük a test körül elhelyezkedő elektromágneses erőteret is. A szóma görögül testet jelent. E kettőből született meg az aura-szóma, a színek harmonizáló hatására épülő lélekgyógyászat, amely szerint minden betegség egyetlen dologra vezethető vissza: nem találjuk helyünket e világban. Így a színek üvegcsébe zárt életenergiái testi, lelki és szellemi szinten is képesek gyógyítani.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Feng Shui elmélet és gyakorlat 
Sydd - 2007-08-30 14:25:03
Ezoterika, Filozófia, Gyógyítás, Művészet, Természet

A cikk betekintést nyújt a feng shui elméletének és gyakorlatának alapjaiba.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

A rúnák jelentése és használata (I. rész) 
Sydd - 2007-08-30 14:22:02
Ezoterika, Filozófia, Művészet, Tudomány

A régi időkben az írástudó, rúnákat ismerő emberek, gyakorlatilag kiríttak a köznép soraiból ezzel a képességgel. Varázslóknak, bölcseknek gondolták őket, hozzájuk fordultak tanácsért, őket hívták, amikor segítségre volt szükségük. Csak a kiválasztottak férhettek hozzá a tudáshoz, kaptak engedélyt, hogy tanulják, és használják.

1 hozzászólás van  
Tovább

 

< Előző     1    Következő >

Írások száma: 58
 
Navigáció
 
Kategóriák:
Novella ( 19 )
Versek ( 14 )
 
Partnereink
Takácsandrea fotográfus
Wellness Praktikák Blog