Keresés a lapon:
< Előző     1    Következő >
A Mabinogi négy ága – első rész 
Aithinne - 2007-08-30 14:36:24
Könyvek, Mitológia, Történelem

A Mabinogi négy ágának (Pedair Canic y Mabinogi) születése arra az időre tehető, amikor a normannok fokozatosan meghódították Wales-t: 11. század vége - 12. század eleje. Szerzője feltehetőleg a dél-walesiDyfed-ben élt, és szájhagyomány útján fennmaradt mitológiai töredékeket (Triádok- Trioedd Ynys Prydain) olvasztott egybe írói fantáziájával, hogy pótolja a hiányzó, elfelejtett részeket.

2 hozzászólás van  
Tovább

Wolf’s Rain 
Aithinne - 2007-08-30 14:35:31
Fantasy, Filmek, Könyvek, Sci-fi, Sorozatok, Természet

200 évvel a történet kezdete előtt az akkori civilizáció ismeretlen okok miatt összeomlott, a két részre szakadt társadalomban az arisztokraták féltve őrizték a tudást, és a jelentősen fejlett technológiákat – melyből csak a nagy erejű gyilkos fegyvereket és hatalmas csatahajókat őrizték meg -, míg a köznép nyomorban élt és szolgálta urait.

9 hozzászólás van  
Tovább

Ji Csing (Jí King, I Ching, I Ging) 
Aithinne - 2007-08-30 14:35:09
Ezoterika, Filozófia, Könyvek, Történelem

A Változások Könyve nagyon régi, eredete a múlt homályába vész. Mai formája több mint háromezer éves, a Kr. e. 1150 körül. Kínában élt Ven király fia, Csu herceg jegyezte le. Ez a könyv azon kevesek közé tartozik, amely mérhetetlen jelentősége miatt elkerülte a Kr. e. 213-ban zajlott nagy könyvégetést. A kínai hagyomány szilárdan állítja, hogy tartalmát és a sajátos vonalas szimbólumokat, a kuákat a Kr. e. 2800 táján élt Fu-hszinek köszönhetjük.

2 hozzászólás van  
Tovább

Az Énoch - mágia 
Aithinne - 2007-08-30 14:33:47
Ezoterika, Filozófia, Könyvek

A mágia ezen újkori formáját még angyalmágiaként is emlegetik különböző iratokban. Erzsébet kori tudóst, John Dee-t szellemlények egy csoportja ismertette meg Edward Kelly alkimista látnokon keresztül, aki aprólékos pontossággal jegyzetelte le minden tanításukat.

2 hozzászólás van  
Tovább

 

< Előző     1    Következő >

Írások száma: 58
 
Navigáció
 
Kategóriák:
Novella ( 19 )
Versek ( 14 )
 
Partnereink
Takácsandrea fotográfus
Wellness Praktikák Blog