Keresés a lapon:
< Előző     1    Következő >
Macskagyökér avagy Valeriana officinalis 
Aithinne - 2007-08-30 14:36:01
Gyógyítás, Természet, Tudomány

Közismert nyugtató, altató és görcsoldó szer, melynek alapanyaga, a valeriána a macskagyökér hatóanyagainak gyűjtőneve. Nevét kifejezetten kellemetlen szagáról kapta, ami a macskák számára messzemenően vonzó, erős izgalom vesz erőt rajtuk a növény közelében. Másik elnevezése részben a ’valere’ szóból ered, ami annyit tesz, hogy „jól érzi magát, erős egészséges”. Ezzel fejezték ki a növény kiváló gyógyító erejét.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Aura-Soma 
Aithinne - 2007-08-30 14:33:07
Ezoterika, Gyógyítás, Természet, Tudomány

Az aura latin szó, jelentése: lehelet, illat, de aurának nevezzük a test körül elhelyezkedő elektromágneses erőteret is. A szóma görögül testet jelent. E kettőből született meg az aura-szóma, a színek harmonizáló hatására épülő lélekgyógyászat, amely szerint minden betegség egyetlen dologra vezethető vissza: nem találjuk helyünket e világban. Így a színek üvegcsébe zárt életenergiái testi, lelki és szellemi szinten is képesek gyógyítani.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Az Alvás 
Aithinne - 2007-08-30 14:32:47
Filozófia, Gyógyítás, Tudomány

Regeneráló hormonok

Amíg ébren vagyunk, a test oxigént és táplálékot éget el, hogy számtalan fizikai és szellemi tevékenységhez biztosítson energiát. Ez a „katabolikus” állapot, amelyben több energiát fogyasztunk, mint amennyit tartalékolunk, elhasználva a test erőforrásait.

2 hozzászólás van  
Tovább

Pilates - módszer, avagy a testformálás művészete 
Aithinne - 2007-08-30 14:29:34
Gyógyítás, Tudomány

A Pilates nagyban eltér a többi hagyományos edzésformától, talán ez is a kulcsszó: nem igazán edzés, hanem a harmónia megteremtése a test izmain, tartásán keresztül.
Lényege egyszerű: testtudatot alakít ki, ami gyakorlással természetessé simul át. Segít az izomzat feszesebbé tételében, a törzs izomtámaszának stabilizálásában, az egyensúly megteremtésében. Rendszeres gyakorlással erősödik az immunrendszer, csökken a stressz, rugalmassá válik a gerincoszlop anélkül, hogy megerőltetnénk: tartást javít, alakot formál.

1 hozzászólás van  
Tovább

Feng Shui elmélet és gyakorlat 
Sydd - 2007-08-30 14:25:03
Ezoterika, Filozófia, Gyógyítás, Művészet, Természet

A cikk betekintést nyújt a feng shui elméletének és gyakorlatának alapjaiba.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

 

< Előző     1    Következő >

Írások száma: 58
 
Navigáció
 
Kategóriák:
Novella ( 19 )
Versek ( 14 )
 
Partnereink
Takácsandrea fotográfus
Wellness Praktikák Blog